Jest 10 produktów.

Sortuj wg:
Mąka Kokosowa - Ol'Vita
Dostawa: 1-2 dni robocze

Mąka Kokosowa - Ol'Vita

8,30 zł
Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g
Brak na stanie

Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g

9,35 zł
Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g
Brak na stanie

Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g

24,05 zł
Mąka Sezamowa - Ol'Vita 250 g Mąka Sezamowa - Ol'Vita 250 g
Dostawa: 1-2 dni robocze

Mąka Sezamowa - Ol'Vita 250 g

10,90 zł
Mąka Lniana - Ol'Vita 250g Mąka Lniana - Ol'Vita 250g
Dostawa: 1-2 dni robocze

Mąka Lniana - Ol'Vita 250g

9,35 zł
Mąka z Pestek Dyni - Ol'Vita 250g Mąka z Pestek Dyni - Ol'Vita 250g
Brak na stanie

Mąka z Pestek Dyni - Ol'Vita 250g

10,40 zł
Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g
Dostawa: 1-2 dni robocze

Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g

8,30 zł
-35% ZERO WASTE Mąka Kokosowa 200g
Dostawa: 1-2 dni robocze

ZERO WASTE Mąka Kokosowa 200g

6,20 zł 4,03 zł

Mąki Ol’vita – zdrowe mąki do wypieków

Zdrowe mąki bezglutenowe Ol'vita powstają z surowca naturalnie bezglutenowego i chociaż nie posiadają znaku przekreślonego kłosa, przygotowywane są z największą starannością. Mogą one natomiast zawierać śladową ilość tych białek pochodzących np. z zanieczyszczenia nim pól przez rośliny uprawiane na nich w przeszłości. W zakładzie przetwarzane są: sezam, soja, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia i migdały. Oferujemy bardzo popularne mąki, w tym:

  • mąka kokosowa: znana z niskiej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości błonnika, mąka kokosowa jest doskonałym wyborem dla osób na dietach niskowęglowodanowych. Jest to zdrowa mąka do wypieków, ciast, naleśników, bogata w tłuszcze, które wspierają metabolizm;
  • mąka migdałowa: wytworzona z odtłuszczonych mielonych migdałów mąka ta jest bogata w białko oraz witaminę E, która jest silnym antyoksydantem. Sprawdzi się jako mąka na chleb bananowy lub w wersji bardziej wytrawnej. Jest to zdrowa mąka bezglutenowa i niskowęglowodanowa, co czyni ją odpowiednią dla osób na dietach ketogenicznych;
  • mąka lniana: jest bogatym źródłem, błonnika i lignanów, które korzystnie wpływają na zdrowie serca i regulację poziomu cholesterolu. Dodatek mąki lnianej do potraw wspomaga trawienie i zapewnia uczucie sytości, Mąka lniana jest bardzo często stosowana jako zamiennik jajka w wypiekach wegańskich;
  • mąka sezamowa: jest wytwarzana z odtłuszczonych mielonych nasion sezamu i jest doskonałym źródłem białka, wapnia, żelaza i magnezu. Zawiera również witaminy, które pomagają w utrzymaniu zdrowej skóry i układu nerwowego. Mąka sezamowa dodaje potrawom subtelny smak i konsystencję.

Wielofunkcyjne zastosowania zdrowych mąk

Zdrowe mąki do naleśników, ciast, wypieków czy na chleb to wyjątkowy i odżywczy dodatek. Wszystkie te mąki nie wymagają obróbki termicznej przed spożyciem. Dzięki temu poza standardowym użyciem do wszelkiego rodzaju wypieków chlebów i ciast mogą być też doskonałym dodatkiem do dań na zimno, np.: musli, deserów czy past.

Zachęcamy do sprawdzenia, co w asortymencie ma nasz sklep z naturalnymi olejami i zdrową żywnością oraz odkrycia naturalnej wartości odżywczych mąk w naszej ofercie. Sprawdź: