Sok z Selera Kiszonego, ekologiczny, BioFood

Sok z Selera Kiszonego, ekologiczny, BioFood

7,25 zł

Sok z selerów kiszonych poza łatwo przyswajalnymi witaminami i minerałami zawiera cenne flawonoidy.

Wskazany do stosowania w problemach trawiennych, chorobach układu moczowego, oraz w kuracjach odtruwających organizm.

Indeks
bio-sksel-300
Pojemność
  • 300 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z kiszonych selerów

Seler kiszony - 100% sok ekologiczny tłoczony.

Korzeń selera zawiera ok 0,2-0,4% olejku eterycznego: d-limonen, flawonoidy (apiina), kwas chlorogenowy (zwiększający czułość komórek na insulinę), a także: witaminy: K, A, kwas foliowy/B9 oraz minerały: potas i mangan. W mniejszych ilościach zawiera również witaminy: C i B6 oraz wapń i magnez. Polecany jest głównie przy problemach z układem moczowym i trawiennym.

Sok z selerów kiszonych:

  • działa moczopędne - wypłukuje piasek z układu moczowego;
  • odkaża drogi moczowe;
  • zmniejsza obrzęki;
  • oczyszcza i odtruwa - usprawnia usuwanie metabolitów;
  • pobudza wydzielanie śliny i soków żołądkowych – poprawia trawienie i wchłanianie składników odżywczych z pożywienia;
  • działa napotne i rozkurczowo;
  • działa rozluźniająco na mięśnie gładkie - zapobiega zaparciom;
  • rozjaśnia skórę, działa antyseptycznie i przeciwzapalne, a także przeciwtrądzikowo;
  • dzięki zawartym flawonoidom działa antyoksydacyjnie i przeciwalergiczne.

Produkty z selera ze względu na rozkurczowe działanie nie są polecane kobietom w ciąży.

Kiszenie warzyw

Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Składniki:

Sok z ekologicznych selerów kiszonych 98%, ekologiczny czosnek 1%, sól kłodawska 1%.
Seler Kiszony: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 41 kJ / 10 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 1,9 g
- w tym cukry <0,5 g
Białko <0,5 g
Sól 1,10 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (0)

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii