Sok z Pietruszki Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Pietruszki Kiszonej, ekologiczny, BioFood

7,25 zł

Sok z pietruszki kiszonej to cenne źródło łatwoprzyswajalnych witamin i minerałów. To ogromne źródło witamin: K, A i C oraz wielu innych składników odżywczych.

Stosowany przy problemach układu pokarmowego, moczowego i płciowego, a także przy łagodzeniu objawów trądziku i leczeniu przyczyn jego powstawania.

Indeks
bio-skpiet-300
Pojemność
  • 300 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z kiszonej pietruszki

Pietruszka kiszona - 100% sok ekologiczny tłoczony.

Pietruszka zawiera dużą dawkę przeciwutleniaczy: m. in. pełniące rolę witaminy A: beta-karoten 5051mcg oraz luteinę z zeaksantyną 5561mcg (w 100g pietruszki), a także ogromne ilości witaminy K (100g pietruszki jest w stanie pokryć nawet 2050% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 2000 kcal) i witaminy C (222%!). Zawiera ponadto kwas foliowy/ wit. B9 oraz mniejsze ilości pozostałych witamin z grupy B (B3, B1, B2, B6, B5) i witaminy E oraz minerały: żelazo, potas, wapń, magnez, mangan, cynk, miedź i fosfor. Bogata w flawonoidy (apigenina, kwercetyna, kemferol), które są niezmiernie cenne dla naszego zdrowia.

Picie soku z pietruszki kiszonej polecane jest w problemach z nerkami przy kamicy moczowej i skąpomoczu, oraz wspomagająco w odtruwaniu organizmu i zaburzeniach trawienia. Dzięki flawonoidom obecnym w soku, wpływa on na poprawę pracy serca poprzez działanie antyzakrzepowe i uszczelniające naczynia krwionośne. Te silne antyoksydanty o działaniu przeciwalergicznym i ochronnym na układ nerwowy warto wprowadzić do codziennej diety.

Sok z pietruszki kiszonej:

  • działa oczyszczająco i wzmacniająco;
  • wzmaga wydzielanie moczu, odkaża drogi moczowe, pomocny przy zapaleniach nerek i pęcherza moczowego oraz w kamicy moczowej;
  • wykazuje działanie napotne, przeciwgorączkowe i przeciwbólowe;
  • działa przeciwtrądzikowo, odkaża, zmniejsza łojotok, rozjaśnia, leczy stany zapalane skóry;
  • zmniejsza obrzęki stawów;
  • reguluje pracę żołądka poprzez symulowanie wydzielania soków trawiennych i działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie, niweluje wzdęcia;
  • pozytywnie wpływa na ukrwienie narządów płciowych.

Produkty z pietruszki ze względu na rozkurczowe działanie nie są polecane kobietom w ciąży.

Kiszenie warzyw

Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Składniki:

Sok z pietruszki kiszonej ekologicznej 98%, ekologiczny czosnek 1%, sól kłodawska 1%.
Pietruszka Kiszona: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 85 kJ / 20 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 4,2 g
- w tym cukry 0,6 g
Białko 0,8 g
Sól 1,20 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (1)