



Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

To niezmiernie bogate źródło witaminy A pełniącej niebagatelną rolę w procesie prawidłowego widzenia oraz w funkcjonowania komórek nabłonkowych i kostnych.
Sok z kiszonej marchwi BioFood jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2012.
![]() |
Sok z marchwi kiszonej
Marchew Kiszona - 100% sok ekologiczny tłoczony.
Marchew zawiera naturalne barwniki - karotenoidy: alfa karoten 3767mcg i beta karoten 6391mcg, luteinę z zeaksantyną 358mcg (w 100g marchwi) - spełniające rolę witaminy A, której zawartość w 100g marchwi określa się jako 334% dziennego zapotrzebowania! (referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 2000 kcal). Poza tym stanowi źródło witamin: K, C, B6, kwas foliowy / B9, B3 oraz potasu i manganu. W mniejszych ilościach posiada także witaminy: B1, B5, B2 i E oraz: fosfor, magnez, wapń i sód.
Dzięki tak bogatemu składowi sok z marchwi kiszonej stanowi doskonała profilaktykę zdrowotną. Polecany jest przy problemach z oczami, skórą, śluzówkami czy kośćmi. Warto wiedzieć, że stan naszych błon śluzowych (nabłonka) przekłada się nie tylko na wygląd skory, włosów czy paznokci, ale przede wszystkim wpływa na odporność organizmu, gdyż nabłonek stanowi jedną z pierwszych barier dla drobnoustrojów próbujących dostać się do organizmu poprzez drogi oddechowe.
Sok z kiszonej marchwi:
- ma działanie antyoksydacyjne;
- pobudza układ odpornościowy – beta-karoten podnosi aktywność limfocytów T i B;
- zmniejsza suchość oczu, przeciwdziała zwyrodnieniu plamki żółtej, zapobiega osłabieniu wzroku w słabym oświetleniu („kurza ślepota”);
- dba o prawidłowy wygląd i kondycję skóry – niweluje zrogowacenia, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób typu łuszczyca czy trądzik pospolity;
- zmniejsza łamliwość włosów i paznokci;
- wpływa na prawidłowe funkcjonowanie tkanki kostnej i zębów;
- poprawia przemianę materii.
Kiszenie warzyw
Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Składniki:
Sok z marchwi kiszonej ekologicznej 100%.
Marchew Bio: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna | 143 kJ / 34 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 7,9 g |
- w tym cukry | 7,2 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,20 g |
Szczegóły produktu
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- PL-EKO-07 Rolnictwo UE
- NFC - nie z koncentratu
- Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
- Bez GMO
- Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
- Bez glutenu
- Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
- Bez dodatku cukru
- Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
- Odpowiedni dla Vegan
- Tak.
- 100% naturalny
- Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
- Kiszony
- Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
- Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
- Polska
Zobacz także


Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC,...

Buraczki Tarte, ekologiczne, Biofood

Syrop Malinowy, ekologiczny, Biofood

Kapusta Kiszona z marchwią, ekologiczna,...
10 innych produktów w tej samej kategorii:

Sok z Kapusty Czerwonej kiszonej i...

Sok z Pietruszki Kiszonej, ekologiczny,...

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej,...

Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Kiszonego Pomidora, ekologiczny,...

Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny,...

Sok z Kiszonego Selera Naciowego,...

Sok z Selera Kiszonego, ekologiczny, BioFood

Opinie (1)