Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

7,25 zł

To niezmiernie bogate źródło witaminy A pełniącej niebagatelną rolę w procesie prawidłowego widzenia oraz w funkcjonowania komórek nabłonkowych i kostnych.

Sok z kiszonej marchwi BioFood jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2012.

Natura Food 2012 - Złoty Medal
Indeks
bio-skmar-300
Pojemność
  • 300 ml
  • 500 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z marchwi kiszonej

Marchew Kiszona - 100% sok ekologiczny tłoczony.

Marchew zawiera naturalne barwniki - karotenoidy: alfa karoten 3767mcg i beta karoten 6391mcg, luteinę z zeaksantyną 358mcg (w 100g marchwi) - spełniające rolę witaminy A, której zawartość w 100g marchwi określa się jako 334% dziennego zapotrzebowania! (referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 2000 kcal). Poza tym stanowi źródło witamin: K, C, B6, kwas foliowy / B9, B3 oraz potasu i manganu. W mniejszych ilościach posiada także witaminy: B1, B5, B2 i E oraz: fosfor, magnez, wapń i sód.

Dzięki tak bogatemu składowi sok z marchwi kiszonej stanowi doskonała profilaktykę zdrowotną. Polecany jest przy problemach z oczami, skórą, śluzówkami czy kośćmi. Warto wiedzieć, że stan naszych błon śluzowych (nabłonka) przekłada się nie tylko na wygląd skory, włosów czy paznokci, ale przede wszystkim wpływa na odporność organizmu, gdyż nabłonek stanowi jedną z pierwszych barier dla drobnoustrojów próbujących dostać się do organizmu poprzez drogi oddechowe.

Sok z kiszonej marchwi:

  • ma działanie antyoksydacyjne;
  • pobudza układ odpornościowy – beta-karoten podnosi aktywność limfocytów T i B;
  • zmniejsza suchość oczu, przeciwdziała zwyrodnieniu plamki żółtej, zapobiega osłabieniu wzroku w słabym oświetleniu („kurza ślepota”);
  • dba o prawidłowy wygląd i kondycję skóry – niweluje zrogowacenia, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób typu łuszczyca czy trądzik pospolity;
  • zmniejsza łamliwość włosów i paznokci;  
  • wpływa na prawidłowe funkcjonowanie tkanki kostnej i zębów;
  • poprawia przemianę materii.

Kiszenie warzyw

Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Składniki:

Sok z marchwi kiszonej ekologicznej 100%.
Marchew Bio: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 143 kJ / 34 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 7,9 g
- w tym cukry 7,2 g
Białko <0,5 g
Sól 0,20 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo UE
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (1)