



Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej kapusty został przebadany przez SGGW w Warszawie pod kątem zdolności niszczenia komórek nowotworu żołądka. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące, dlatego może on być stosowany jako element diety wspomagający leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.
Wytłoczony z ekologicznej kapusty kiszonej naturalnymi metodami.
Sok z kiszonej kapusty
Kapusta kiszona - 100% sok ekologiczny tłoczony.
Na SGGW w Warszawie w latach 2010-2011 zbadano właściwości prozdrowotne soku z kapusty kiszonej. Przedmiotem badań był wpływ kiszonego soku na apoptozę i proliferację komórek nowotworowych. Otrzymano bardzo obiecujące wyniki i wykazano, że sok z kapusty kiszonej wywołał apoptozę komórek nowotworowych żołądka. Sok z kapusty kiszonej uznany został jako odpowiedni do stosowania w profilaktyce nowotworu żołądka. Sprawozdanie z przeprowadzonych badań można zobaczyć na stronie producenta.
Kapusta jest doskonałym źródłem witaminy: K, C, kwasu foliowego/ wit. B9 oraz manganu, potasu i wapnia. Zawiera również witaminy: B6, B1, A, B2, B5 oraz żelazo, magnez i fosfor. Kapusta zawiera witaminę U o działaniu przeciwwrzodowym; metioninę (aminokwas siarkowy) - o działaniu ochronnym na wątrobę i nerki oraz glukozylany zmniejszające ryzyko raka piersi, prostaty, płuc i żołądka. Sok z kapusty kiszonej polecany jest również chorym z nadczynnością tarczycy.
- działa ochronnie na wątrobę i nerki;
- pobudza układ odpornościowy;
- działa krwiotwórczo;
- przeciwalergiczne;
- detoksykuje;
- reguluje prace przewodu pokarmowego, działa żółciopędne przeciwzaplanie i przeciwwrzodowo;
- wzmaga regenerację skóry;
- wykazuje działanie antynowotwore (badania na SGGW w Warszawie);
- reguluje gospodarkę lipidową organizmu.
Kiszenie warzyw
Podczas kiszenia wszystkie zawarte w warzywach składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Składniki:
Sok z ekologicznej kapusty kiszonej 99%, sól kłodawska 1%.
Kapusta Kiszona: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna | 67 kJ / 16 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 2,9 g |
- w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 1,10 g |
Szczegóły produktu
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
- NFC - nie z koncentratu
- Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
- Bez GMO
- Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
- Bez glutenu
- Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
- Bez dodatku cukru
- Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
- Odpowiedni dla Vegan
- Tak.
- 100% naturalny
- Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
- Kiszony
- Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
- Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
- Polska
Zobacz także


Ogórki Kiszone, ekologiczne, Biofood

Barszcz, ekologiczny, Biofood

Kapusta Kiszona z marchwią, ekologiczna,...
10 innych produktów w tej samej kategorii:

Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny,...

Sok z Kiszonego Pomidora, ekologiczny,...

Sok z Kalafiora Kiszonego, ekologiczny,...

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej,...

Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Pietruszki Kiszonej, ekologiczny,...

Sok z Buraków i Selerów Kiszonych,...

Opinie (2)