Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

5,90 zł

Sok z kiszonej kapusty został przebadany przez SGGW w Warszawie pod kątem zdolności niszczenia komórek nowotworu żołądka. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące, dlatego może on być stosowany jako element diety wspomagający leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.

Wytłoczony z ekologicznej kapusty kiszonej naturalnymi metodami.

Indeks
bio-skkap-300
Pojemność
  • 300 ml
  • 500 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z kiszonej kapusty

Kapusta kiszona - 100% sok ekologiczny tłoczony.

Na SGGW w Warszawie w latach 2010-2011 zbadano właściwości prozdrowotne soku z kapusty kiszonej. Przedmiotem badań był wpływ kiszonego soku na apoptozę i proliferację komórek nowotworowych. Otrzymano bardzo obiecujące wyniki i wykazano, że sok z kapusty kiszonej wywołał apoptozę komórek nowotworowych żołądka. Sok z kapusty kiszonej uznany został jako odpowiedni do stosowania w profilaktyce nowotworu żołądka. Sprawozdanie z przeprowadzonych badań można zobaczyć na stronie producenta.  

Kapusta jest doskonałym źródłem witaminy: K, C, kwasu foliowego/ wit. B9 oraz manganu, potasu i wapnia. Zawiera również witaminy: B6, B1, A, B2, B5 oraz żelazo, magnez i fosfor. Kapusta zawiera witaminę U o działaniu przeciwwrzodowym; metioninę (aminokwas siarkowy) - o działaniu ochronnym na wątrobę i nerki oraz glukozylany zmniejszające ryzyko raka piersi, prostaty, płuc i żołądka. Sok z kapusty kiszonej polecany jest również chorym z nadczynnością tarczycy. 

  • działa ochronnie na wątrobę i nerki;
  • pobudza układ odpornościowy;
  • działa krwiotwórczo;
  • przeciwalergiczne;
  • detoksykuje;
  • reguluje prace przewodu pokarmowego, działa żółciopędne przeciwzaplanie i przeciwwrzodowo;
  • wzmaga regenerację skóry;
  • wykazuje działanie antynowotwore (badania na SGGW w Warszawie);
  • reguluje gospodarkę lipidową organizmu.

Kiszenie warzyw

Podczas kiszenia wszystkie zawarte w warzywach składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Składniki:

Sok z ekologicznej kapusty kiszonej 99%, sól kłodawska 1%.
Kapusta Kiszona: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 67 kJ / 16 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 2,9 g
- w tym cukry <0,5 g
Białko 1,1 g
Sól 1,10 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (2)