Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood

6,20 zł

Sok z kiszonej czerwonej kapusty to bogate źródło przeciwutleniaczy i antyoksydantów w tym cennych antocyjanów oraz składników odżywczych niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia.

Pozytywnie wpływa na układ trawienny, sercowo-naczyniowy. Wspomaga walkę z osteoporozą i niedokrwistością. Detoksykuje i zwiększa odporność organizmu. Doskonale wpływ na kondycję skóry i oczu. 

Indeks
bio-skkapczer-300
Pojemność
  • 300 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z kiszonej czerwonej kapusty

Czerwona Kapusta kiszona - 100% sok ekologiczny tłoczony.

Czerwona kapusta jest doskonałym źródłem C, K, A, B6 oraz tiaminy, ryboflawiny, kwasu foliowego. Zawiera mangan, potas, fosfor oraz wapń, magnez i żelazo. Kolejnym atutem czerwonej kapusty to bogactwo antocyjanów i indoli – bardzo cenne dla zdrowia przeciwutleniacze. Dlatego jest ona niezmiernie pomocna w profilaktyce wielu chorób.

Sok z czerwonej kapusty kiszonej:

  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.
  • Wzmacnia układ odpornościowy. Witamina C zawarta w soku stymuluje aktywność białych krwinek doskonale wspierając naszą odporność.
  • Sprzyja zwiększeniu gęstości mineralnej kości. Zawartość wapnia, magnezu i manganu oraz witaminy K sprzyja wzrostowi kości o prawidłowej gęstości mineralnej tym samym spożywanie przetworów z kapusty czerwonej może stanowić profilaktykę osteoporozy.
  • Korzystnie wpływa na produkcję czerwonych krwinek.
  • Wspomaga detoksykację organizmu.
  • Poprawia gospodarkę insulinową stanowiąc profilaktykę cukrzycy i wspierając walkę z nadwagą.
  • Wykazuje właściwości kardioprotekcyjne.
  • Dzięki zawartości ogromnej ilości antyoksydantów jest niezmiernie ważnym elementem zdrowej diety nie sprzyjającej nowotworzeniu.
  • Spowalnia degenerację nerwów w chorobach układu nerwowego.
  • Poprawia kondycję skóry zmniejszając oznaki upływu czasu (zmarszczki, plamy starcze). To dzięki wysokiej zawartości substancji dezaktywujących wolne rodniki oraz bogactwu witaminy A. Natomiast witamina C zawarta w soku sprzyja tworzeniu kolagenu zapewniającego elastyczność i jędrność skóry.
  • Pomaga utrzymać zdrowy wzrok i zapobiega powstawaniu chorób oczu (zaćma, zwyrodnienie plamki żółtej).
  • Dba o układ trawienny i działa przeciwwrzodowo dzięki zawartości glutaminy zmniejszającej zapalenia i bóle związane ze stanami zapalnymi w układzie pokarmowym.

Kiszenie warzyw

Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Składniki:

Sok z ekologicznej czerwonej kapusty kiszonej 98%, sól kłodawska 2%.
Czerwona Kapusta: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 72 kJ / 17 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 3,0 g
- w tym cukry 0,5 g
Białko 1,2 g
Sól 2,40 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (0)

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii