

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej czerwonej kapusty to bogate źródło przeciwutleniaczy i antyoksydantów w tym cennych antocyjanów oraz składników odżywczych niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia.
Pozytywnie wpływa na układ trawienny, sercowo-naczyniowy. Wspomaga walkę z osteoporozą i niedokrwistością. Detoksykuje i zwiększa odporność organizmu. Doskonale wpływ na kondycję skóry i oczu.
Sok z kiszonej czerwonej kapusty
Czerwona Kapusta kiszona - 100% sok ekologiczny tłoczony.
Czerwona kapusta jest doskonałym źródłem C, K, A, B6 oraz tiaminy, ryboflawiny, kwasu foliowego. Zawiera mangan, potas, fosfor oraz wapń, magnez i żelazo. Kolejnym atutem czerwonej kapusty to bogactwo antocyjanów i indoli – bardzo cenne dla zdrowia przeciwutleniacze. Dlatego jest ona niezmiernie pomocna w profilaktyce wielu chorób.
Sok z czerwonej kapusty kiszonej:
- Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.
- Wzmacnia układ odpornościowy. Witamina C zawarta w soku stymuluje aktywność białych krwinek doskonale wspierając naszą odporność.
- Sprzyja zwiększeniu gęstości mineralnej kości. Zawartość wapnia, magnezu i manganu oraz witaminy K sprzyja wzrostowi kości o prawidłowej gęstości mineralnej tym samym spożywanie przetworów z kapusty czerwonej może stanowić profilaktykę osteoporozy.
- Korzystnie wpływa na produkcję czerwonych krwinek.
- Wspomaga detoksykację organizmu.
- Poprawia gospodarkę insulinową stanowiąc profilaktykę cukrzycy i wspierając walkę z nadwagą.
- Wykazuje właściwości kardioprotekcyjne.
- Dzięki zawartości ogromnej ilości antyoksydantów jest niezmiernie ważnym elementem zdrowej diety nie sprzyjającej nowotworzeniu.
- Spowalnia degenerację nerwów w chorobach układu nerwowego.
- Poprawia kondycję skóry zmniejszając oznaki upływu czasu (zmarszczki, plamy starcze). To dzięki wysokiej zawartości substancji dezaktywujących wolne rodniki oraz bogactwu witaminy A. Natomiast witamina C zawarta w soku sprzyja tworzeniu kolagenu zapewniającego elastyczność i jędrność skóry.
- Pomaga utrzymać zdrowy wzrok i zapobiega powstawaniu chorób oczu (zaćma, zwyrodnienie plamki żółtej).
- Dba o układ trawienny i działa przeciwwrzodowo dzięki zawartości glutaminy zmniejszającej zapalenia i bóle związane ze stanami zapalnymi w układzie pokarmowym.
Kiszenie warzyw
Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Składniki:
Sok z ekologicznej czerwonej kapusty kiszonej 98%, sól kłodawska 2%.
Czerwona Kapusta: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna | 72 kJ / 17 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,0 g |
- w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 2,40 g |
Szczegóły produktu
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
- NFC - nie z koncentratu
- Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
- Bez GMO
- Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
- Bez glutenu
- Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
- Bez dodatku cukru
- Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
- Odpowiedni dla Vegan
- Tak.
- 100% naturalny
- Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
- Kiszony
- Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
- Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
- Polska
Zobacz także


Ogórki Kiszone Tarte, ekologiczne, Biofood

Kapusta Kiszona, ekologiczna, Biofood

Sok Imbir BIO, ekologiczny, tłoczony -...

Kapusta Kiszona z marchwią, ekologiczna,...
10 innych produktów w tej samej kategorii:

Sok z Buraków i Selerów Kiszonych,...

Sok z Kapusty Czerwonej kiszonej i...

Sok z Pietruszki Kiszonej, ekologiczny,...

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Kalafiora Kiszonego, ekologiczny,...

Sok z Kiszonego Selera Naciowego,...

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny,...

Sok z Kiszonego Pomidora, ekologiczny,...

Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Opinie (0)