Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

6,20 zł

Jest to sok, który posiada udowodnione zdolności do niszczenia komórek nowotworowych raka żołądka - wg. badań przeprowadzonych przez SGGW w Warszawie.

Sok z buraków kiszonych został uznany jako najlepszy produkt ekologiczny zdobywając:

  • „Złoty medal” na targach Natura Food Łódź w 2011 roku,
  • Certyfikat "Dobry produkt - wybór ekspertów" w roku 2012 jako produkt innowacyjny.
Natura Food 2011 - Złoty Medal Dobry produkt - wybór ekspertów
Indeks
bio-skbur-300
Pojemność
  • 300 ml
  • 500 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z buraków kiszonych

Burak kiszony - 100% sok ekologiczny tłoczony.

W latach 2010-2011 na SGGW w Warszawie zbadano wpływ soku z buraków kiszonych na apoptozę i proliferację komórek nowotworowych. Otrzymano bardzo pozytywne wyniki: sok z buraków kiszonych wywołał apoptozę komórek nowotworowych linii AGS (nowotwór żołądka)! Tym samym, sok z burków kiszonych uznano jako odpowiedni do wspomagania diety w profilaktyce nowotworowej żołądka. Sprawozdanie z przeprowadzonych badań można zobaczyć na stronie producenta.   

Burak zawiera naturalne barwniki - betaniny (129mg / 100g buraka), posiadające właściwości hamowania rozwoju i rozmnażania się bakterii chorobotwórczych. Jest również dobrym źródłem: kwasu foliowego/wit. B9 i witaminy C oraz manganu, potasu, magnezu i żelaza. Zawiera również witaminy: B6, B5, B3, B2, B1 oraz: fosfor i miedź. Dzięki swojemu bogatemu składowi, sok z buraka kiszonego zalecany jest przy osłabieniu, braku energii, niedokrwistości, otyłości, niewydolności wątroby, zatruciach, w chorobach oskrzeli, przy nadciśnieniu, reumatyzmie, miażdżycy oraz przy chorobach nowotworowych.

Sok z kiszonych buraków: 

  • ma działanie krwiotwórcze;
  • wspomaga detoksykację wykazując właściwości oczyszczające organizm;
  • reguluje pracę nerek;
  • działa wzmacniająco;
  • pobudza układ odpornościowy;
  • pobudza procesy odnowy organizmu działa żółciopędnie;
  • reguluje pracę wątroby;
  • wspomaga przemianę materii i reguluje wypróżnienia;
  • poprawia wygląd skóry i włosów;
  • wzmacnia kości;
  • wykazuje działanie wykrztuśne;
  • zwalcza infekcje;
  • działa przeciwnowotworowo (badania na SGGW w Warszawie)

Kiszenie warzyw

Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Składniki:

Sok z ekologicznych buraków ćwikłowych kiszonych 98%, ekologiczny czosnek 1%, sól kłodawska 1%.
Burak Kiszony: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 78 kJ / 18 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 3,9 g
- w tym cukry 1,2 g
Białko 0,7 g
Sól 0,99 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (3)