

Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z brokułów kiszonych to bogate źródło substancji aktywnych wspomagających walkę z wrzodami żołądka i alergią. To skarbnica witamin (C, K, A, B9) i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Wspiera zdrowie serca, układu odpornościowego, kości, układu trawiennego i nerwowego.
Sok z kiszonych brokułów
Brokuł kiszony - 100% sok ekologiczny tłoczony.
Brokuły zawierają silne przeciwutleniacze: alfa i beta karoten, luteinę z zeaksantyną; a także glukozynolany 51-61mg i kwercetynę 30mg (w 100g brokułów). To bardzo bogate źródło witamin: C i K, a także kwasu foliowego/B9, wit. A, B6, B2, B5, B1 i E; jak również minerałów takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, selen i cynk. Brokuły zawierają również aminokwas siarkowy – metioninę o działaniu odtruwającym, przeciwalergicznym, żółciopędnym oraz ochronnym na miąższ wątroby i nerek, a także pozytywnie wpływający na skórę, włosy i paznokcie. Sok z brokułów zawiera L-metylo-metionino-sulfonian – tzw. witaminę U o właściwościach przeciwwrzodowych. Zalecany jest w przypadku problemów żołądkowych, oraz jako profilaktyka wielu chorób układu pokarmowego. Dodatkowo wykazuje działanie chemoprewencyjne i przeciwalergiczne.
Sok z brokułów kiszonych:
- ma działanie przeciw wrzodowe dzięki zawartości tzw. witaminy U, która wykazuje silne działanie gojące i łagodzące przy nieżytach żołądka i wrzodach żołądka i dwunastnicy;
- stanowi doskonałą profilaktykę w przypadku stosowania leków mogących wywołać chorobę wrzodową;
- działa chemoprewencyjne dzięki zawartości glukozynolanów;
- działa przeciwalergicznie - kwercetyna hamuje uwalnianie histaminy;
- wspomaga detoksykację organizmu.
Kiszenie warzyw
Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Składniki:
Sok z ekologicznych brokułów kiszonych 98%, ekologiczny czosnek 1%, sól kłodawska 1%.
Brokuł Kiszony: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna | 28 kJ / 7 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 1,0 g |
- w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 0,6 g |
Sól | 1,10 g |
Szczegóły produktu
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
- NFC - nie z koncentratu
- Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
- Bez GMO
- Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
- Bez glutenu
- Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
- Bez dodatku cukru
- Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
- Odpowiedni dla Vegan
- Tak.
- 100% naturalny
- Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
- Kiszony
- Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
- Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
- Polska
Zobacz także


Sok Pomidorowy, ekologiczny, tłoczony -...

Sok z Winogron Czerwonych, ekologiczny,...

Barszcz, ekologiczny, Biofood

Kapusta Kiszona z marchwią, ekologiczna,...
10 innych produktów w tej samej kategorii:

Sok z Buraków i Selerów Kiszonych,...

Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Kiszonego Selera Naciowego,...

Sok z Pietruszki Kiszonej, ekologiczny,...

Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Selera Kiszonego, ekologiczny, BioFood

Sok z Kiszonego Pomidora, ekologiczny,...

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny,...

Opinie (0)