Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

7,25 zł

To doskonała kompozycja przecieru z pomidorów z sokiem kiszonym z buraków, marchwi, ogórków, brokułów, czerwonej kapusty i selera naciowego. Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych prozdrowotnych właściwości!

Sok wielowarzywny kiszony jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2013.

Natura Food 2013 - Złoty Medal
Indeks
bio-skwiel-300
Pojemność
  • 300 ml
  • 500 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok wielowarzywny kiszony

Wielowarzywny kiszony -  100% sok ekologiczny tłoczony.

Kompleksowy prozdrowotny produkt – bomba witaminowa. Łączy on w sobie właściwości wielu warzyw składowych:

  • Pomidory - dostarczają: likopen (2573mcg/100g pomidorów) i beta-karoten pełniące funkcję witaminy A, oraz witaminy: C i K, a także: potas i mangan.
  • Marchew - to przede wszystkim źródło - karotenoidów: alfa i beta karotenu oraz luteiny z zeaksantyną - pełniące funkcje witaminy A. Zawiera także: mangan, potas i żelazo.
  • Buraki - to źródło naturalnych barwników - betanin (129mg/100g buraka) oraz witamin: B9 (kwas foliowy), C, i B6, a także: manganu, potasu, magnezu i żelaza.
  • Ogórki - to doskonałe źródło flawonioidów, lignanów i witaminy K.
  • Brokuły - dostarczają silnych przeciwutleniaczy oraz witami C, K, kwasu foliowego.
  • Seler naciowy - jako źródło witamin C i E oraz właściwości detoksykacyjnych.
  • Czerwona kapusta - zawiera witaminy C, B12, B6 oraz dostarcza cennych związków antocyjanowych. 

Sok wielowarzywny wykazuje działanie:

  • antynowotorowe;
  • ochronne na serce i układ krążenia;
  • regulujące dla układu trawiennego;
  • wzmacniające organizm;
  • usprawniające widzenie i poprawiające stan zdrowia oczu;
  • rozkurczowe i moczopędne.

Kiszenie warzyw

Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Składniki:

Ekologiczny przecier pomidorowy 48%, sok z ekologicznych kiszonych: marchwi 20%, buraków 20%, ogórków 2,5%, brokułów 2,5%, selerów naciowych 2,5 %, czerwonej kapusty 2,5%, ekologiczny czosnek 1%, sól kłodawska 1%.
Wielowarzywny: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 91 kJ / 21 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 4,28 g
- w tym cukry 3,23 g
Białko 0,72 g
Sól 0,80 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.

Opinie (1)