



Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

To doskonała kompozycja przecieru z pomidorów z sokiem kiszonym z buraków, marchwi, ogórków, brokułów, czerwonej kapusty i selera naciowego. Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych prozdrowotnych właściwości!
Sok wielowarzywny kiszony jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2013.
![]() |
Sok wielowarzywny kiszony
Wielowarzywny kiszony - 100% sok ekologiczny tłoczony.
Kompleksowy prozdrowotny produkt – bomba witaminowa. Łączy on w sobie właściwości wielu warzyw składowych:
- Pomidory - dostarczają: likopen (2573mcg/100g pomidorów) i beta-karoten pełniące funkcję witaminy A, oraz witaminy: C i K, a także: potas i mangan.
- Marchew - to przede wszystkim źródło - karotenoidów: alfa i beta karotenu oraz luteiny z zeaksantyną - pełniące funkcje witaminy A. Zawiera także: mangan, potas i żelazo.
- Buraki - to źródło naturalnych barwników - betanin (129mg/100g buraka) oraz witamin: B9 (kwas foliowy), C, i B6, a także: manganu, potasu, magnezu i żelaza.
- Ogórki - to doskonałe źródło flawonioidów, lignanów i witaminy K.
- Brokuły - dostarczają silnych przeciwutleniaczy oraz witami C, K, kwasu foliowego.
- Seler naciowy - jako źródło witamin C i E oraz właściwości detoksykacyjnych.
- Czerwona kapusta - zawiera witaminy C, B12, B6 oraz dostarcza cennych związków antocyjanowych.
Sok wielowarzywny wykazuje działanie:
- antynowotorowe;
- ochronne na serce i układ krążenia;
- regulujące dla układu trawiennego;
- wzmacniające organizm;
- usprawniające widzenie i poprawiające stan zdrowia oczu;
- rozkurczowe i moczopędne.
Kiszenie warzyw
Kiszenie sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Składniki:
Ekologiczny przecier pomidorowy 48%, sok z ekologicznych kiszonych: marchwi 20%, buraków 20%, ogórków 2,5%, brokułów 2,5%, selerów naciowych 2,5 %, czerwonej kapusty 2,5%, ekologiczny czosnek 1%, sól kłodawska 1%.
Wielowarzywny: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna | 91 kJ / 21 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 4,28 g |
- w tym cukry | 3,23 g |
Białko | 0,72 g |
Sól | 0,80 g |
Szczegóły produktu
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
- NFC - nie z koncentratu
- Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
- Bez GMO
- Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
- Bez glutenu
- Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
- Bez dodatku cukru
- Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
- Odpowiedni dla Vegan
- Tak.
- 100% naturalny
- Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
- Kiszony
- Tak. Kwasowość 3,5-4 pH.
Zobacz także


Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC,...

Sok Jabłkowo-Selerowy, ekologiczny, NFC,...

Przecier Pomidorowy, ekologiczny, Biofood

Ogórki Kiszone, ekologiczne, Biofood
10 innych produktów w tej samej kategorii:

Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny,...

Sok z Selera Kiszonego, ekologiczny, BioFood

Sok z Kalafiora Kiszonego, ekologiczny,...

Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Kiszonego Pomidora, ekologiczny,...

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej,...

Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Buraków i Selerów Kiszonych,...

Opinie (1)