

Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood

Sok marchwiowo-jabłkowy to bomba witamin i składników odżywczych. Wzmocni naszą odporność, polepszy koncentrację i pobudzi trawienie. Ponadto zadba o nasz wzrok, zapobiegnie próchnicy i zapewni zdrowy wygląd skóry.
Dzięki jego wszechstronnemu działaniu, można go spożywać w profilaktyce wielu chorób, w tym nowotworów.
Sok jabłkowo-marchwiowy
Ten pyszny soczek to smak jaki pamiętamy z dawnych lat!
Marchew to źródło witamin B1, B2, PP, K, C i minerałów, w tym wapnia, żelaza, fosforu, miedzi, cynku, magnezu i potasu. Ta lista robi wrażenie, jednak jej najcenniejszym składnikiem jest beta-karoten, czyli prekursor aktywnej witaminy A. To silny przeciwutleniacz, mający kluczowe znaczenie dla odporności organizmu oraz w walce z wolnymi rodnikami, odpowiedzialnymi za szereg chorób.
Ponadto marchew:
- Jest znana z niezwykle korzystnego działania na wzrok, chroni przed jego pogorszeniem dzięki zawartości trzech kluczowych składników odżywczych: beta-karotenu, luteiny i zeaksantyny. Zmniejsza ryzyko wystąpienia zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej.
- Wzmacnia system immunologiczny.
- Wykazuje działanie przeciwzapalne.
- Równoważy poziom cukru we krwi.
- Wspiera funkcjonowanie mózgu, poprawia pamięć i chroni przed zaburzeniami poznawczymi.
- Przeciwdziała mutacji komórek prowadzącej do nowotworów, w tym raka jajnika, piersi i białaczki.
- Zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
- Wspomaga trawienie tłuszczów poprzez pobudzenie produkcji żółci.
- Może pomóc w usuwaniu płytki nazębnej i plam z zębów. Zapobiega także próchnicy usuwając bakterie z jamy ustnej.
- Przyspiesza procesy regeneracyjne organizmu, stymuluje gojenie się ran i wspiera zdrowie i elastyczność skóry.
Jabłka dostarczają nam witaminy C, B1, B2,PP, prowitaminy A, boru, wapnia, potasu i magnezu. Są to nasze lokalne superowoce!
- Zawierają wysokie stężenie bioaktywnych związków fenolowych, zapobiegając tym samym wielu chorobom.
- Przeciwutleniacze w nich zawarte, takie jak kwercetyna, katechina, floridyna i kwas chlorogenowy, niwelują wolne rodniki, poprawiając tym samym komunikację międzykomórkową.
- Stymulują wytwarzanie soków żołądkowych, dzięki czemu polepsza się trawienie, a wzdęcia i inne dolegliwości układu pokarmowego odchodzą w niepamięć.
- Zapobiegają insulinooporności.
- Dzięki zawartości boru, wzmacniają kości i przeciwdziałają osteoporozie.
- Przyspieszają regenerację tkanek w przypadku wszelkiego rodzaju ran.
- Wykazują działanie przeciwstarzeniowe dla skóry.
Składniki:
Ekologiczny przecier marchwiowy 50%, ekologiczny sok jabłkowy 50%.
Marchew + Jabłko: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna | 155 kJ / 37 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 8,8 g |
- w tym cukry | 8,0 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,11 g |
Szczegóły produktu
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
- NFC - nie z koncentratu
- Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
- Bez GMO
- Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
- Bez glutenu
- Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
- Bez dodatku cukru
- Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
- Bez dodatku soli
- Zawiera naturalnie występujący sód.
- Odpowiedni dla Vegan
- Tak.
- 100% naturalny
- Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
- Kiszony
- Nie.
- Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
- Polska
Zobacz także


Sok z Brzozy, ekologiczny - Biofood

Sok Jabłkowy, ekologiczny, tłoczony - Biofood

Sok Porzeczkowo-Jabłkowy, ekologiczny,...

Sok Jabłkowo-Brzoskwiniowy, ekologiczny,...

Sok Śliwkowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC,...

Sok Aroniowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC,...

Sok Bananowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC,...
3 innych produktów w tej samej kategorii:
Opinie (0)