Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood

Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood

6,20 zł

Sok marchwiowo-jabłkowy to bomba witamin i składników odżywczych. Wzmocni naszą odporność, polepszy koncentrację i pobudzi trawienie. Ponadto zadba o nasz wzrok, zapobiegnie próchnicy i zapewni zdrowy wygląd skóry.

Dzięki jego wszechstronnemu działaniu, można go spożywać w profilaktyce wielu chorób, w tym nowotworów.

Indeks
bio-skmarjab-300
Pojemność
  • 300 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok jabłkowo-marchwiowy

Ten pyszny soczek to smak jaki pamiętamy z dawnych lat!

Marchew to źródło witamin B1, B2, PP, K, C i minerałów, w tym wapnia, żelaza, fosforu, miedzi, cynku, magnezu i potasu. Ta lista robi wrażenie, jednak jej najcenniejszym składnikiem jest beta-karoten, czyli prekursor aktywnej witaminy A. To silny przeciwutleniacz, mający kluczowe znaczenie dla odporności organizmu oraz w walce z wolnymi rodnikami, odpowiedzialnymi za szereg chorób.
Ponadto marchew:

  • Jest znana z niezwykle korzystnego działania na wzrok, chroni przed jego pogorszeniem dzięki zawartości trzech kluczowych składników odżywczych: beta-karotenu, luteiny i zeaksantyny. Zmniejsza ryzyko wystąpienia zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej.
  • Wzmacnia system immunologiczny.
  • Wykazuje działanie przeciwzapalne.
  • Równoważy poziom cukru we krwi.
  • Wspiera funkcjonowanie mózgu, poprawia pamięć i chroni przed zaburzeniami poznawczymi.
  • Przeciwdziała mutacji komórek prowadzącej do nowotworów, w tym raka jajnika, piersi i białaczki.
  • Zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
  • Wspomaga trawienie tłuszczów poprzez pobudzenie produkcji żółci.
  • Może pomóc w usuwaniu płytki nazębnej i plam z zębów. Zapobiega także próchnicy usuwając bakterie z jamy ustnej.
  • Przyspiesza procesy regeneracyjne organizmu, stymuluje gojenie się ran i wspiera zdrowie i elastyczność skóry.

Jabłka dostarczają nam witaminy C, B1, B2,PP, prowitaminy A, boru, wapnia, potasu i magnezu. Są to nasze lokalne superowoce!

  • Zawierają wysokie stężenie bioaktywnych związków fenolowych, zapobiegając tym samym wielu chorobom.
  • Przeciwutleniacze w nich zawarte, takie jak kwercetyna, katechina, floridyna i kwas chlorogenowy, niwelują wolne rodniki, poprawiając tym samym komunikację międzykomórkową.
  • Stymulują wytwarzanie soków żołądkowych, dzięki czemu polepsza się trawienie, a wzdęcia i inne dolegliwości układu pokarmowego odchodzą w niepamięć.
  • Zapobiegają insulinooporności.
  • Dzięki zawartości boru, wzmacniają kości i przeciwdziałają osteoporozie.
  • Przyspieszają regenerację tkanek w przypadku wszelkiego rodzaju ran.
  • Wykazują działanie przeciwstarzeniowe dla skóry.

Składniki:

Ekologiczny przecier marchwiowy 50%, ekologiczny sok jabłkowy 50%.
Marchew + Jabłko: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 155 kJ / 37 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 8,8 g
- w tym cukry 8,0 g
Białko <0,5 g
Sól 0,11 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku soli
Zawiera naturalnie występujący sód.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Nie.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (0)

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii