Sok z Winogron Czerwonych, ekologiczny, tłoczony - Biofood

Sok z Winogron Czerwonych, ekologiczny, tłoczony - Biofood

9,35 zł

Sok z czerwonych winogron BioFood wspiera układ sercowo-naczyniowy oraz, dzięki wysokiej zawartości potasu, wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Pomaga także zmniejszyć stres oksydacyjny i zapalenia, które stanowią główną przyczynę większości chorób.

Zmniejsza insulinooporność oraz zapobiega rozwojowi otyłości poprzez wspieranie funkcji jelit.

Indeks
bio-skwincz-300
Pojemność
  • 300 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z czerwonych winogron

Sok winogronowy o głębokie ciemnoczerwonej barwie posiada smak charakterystyczny dla winogron, słodki z odrobiną cierpkości (tanin).

Winogrona od wieków cenione są za wyjątkowe walory smakowe, ale warto także zwrócić uwagę na ich niezwykle korzystny wpływ na zdrowie. Winogrona to skarbnica antocyjanów, flawonoidów, polifenoli, witamin i minerałów. Zawierają między innymi miedź , potas i mangan oraz witaminy K, C oraz niektóre witaminy z gr B.

  • Tradycyjnie winogrona uważane są za owoce, zapewniające długowieczność.
  • Korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy. Zmniejszają utlenianie LDL oraz wzmacniają funkcję śródbłonka.
  • Polifenole zawarte w winogronach wykazują działanie przeciwzapalne. Zapalenie jest naturalną odpowiedzią tkanek na uszkodzenie komórek lub atak patogenów. Przewlekłe zapalenie jest jednak główną przyczyną chorób, między innymi neurodegeneracyjnych, sercowo-naczyniowych, autoimmunologicznych, raka i cukrzycy. Winogrona wykazują większą skuteczność niż syntetyczne leki przeciwzapalne.
  • Zapobiegają rozwojowi otyłości i cukrzycy typu 2, poprzez zmniejszanie odporności na insulinę.
  • Są znakomitym źródłem przeciwutleniaczy. Flawonoidy w nich zawarte pomagają zmniejszyć stres oksydacyjny, który prowadzi do kaskady procesów degeneracyjnych w organizmie. Wytwarzają duże ilości kwasów fenolowych, które wymiatają wolne rodniki. Ma to duże znaczenie w profilaktyce przeciwnowotworowej.
  • Połączenie antyoksydantów z błonnikiem zapobiega rakowi okrężnicy. Korzystnie wpływa także na pracę jelit.
  • Winogrona mają korzystny wpływ na funkcjonowanie mózgu i centralnego układu nerwowego. Antocyjany zapobiegają procesom neurodegeneracyjnym, co ma znaczenie na przykład w leczeniu Alzheimera.
  • Hamują rozwój niektórych bakterii.

Składniki:

Sok z czerwonych winogron ekologicznych 100%.
Winogrona Bio: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 269 kJ / 63 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 15 g
- w tym cukry 15 g
Białko <0.5 g
Sól <0,01 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo UE
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku soli
Zawiera naturalnie występujący sód.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Nie.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Włochy

Opinie (0)

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii