Sok Jabłkowy, ekologiczny, tłoczony - Biofood

Sok Jabłkowy, ekologiczny, tłoczony - Biofood

6,20 zł

Sok jabłkowy dostarcza nam mnogość bioaktywnych związków fenolowych, które przyczyniają się do poprawy stanu zdrowia organizmu w wielu aspektach. Jabłka działają przeciwzapalnie i przeciwutleniająco oraz harmonizują układ pokarmowy.

Wspierają także serce, mózg i płuca. Pobudzają naprawczą moc naszego organizmu!

Indeks
bio-skjabl-300
Pojemność
  • 300 ml
  • 1000 ml
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok jabłkowy słodki z natury z miąższem

Sok bezpośrednio wytłaczany z jabłek, które stanowią źródło witaminy C, B1, B2, PP, prowitaminy A, boru, wapnia, potasu i magnezu. Nie dziwi zatem powiedzenie, że spożycie jabłka każdego dnia, utrzyma lekarza z dala od nas. Właściwości zdrowotne tego owocu są bardzo liczne.

  • Jabłka, zaraz po żurawinie, zawierają największe stężenie bioaktywnych związków fenolowych, które odgrywają wielką rolę w profilaktyce wielu chorób.
  • Są głównym źródłem flawonoidów w typowych dietach europejskich i amerykańskich.
  • Dzięki zawartości przeciwutleniaczy (kwercetyna, katechina, floridyna, kwas chlorogenow) niezwykle skutecznie zwalczają wolne rodniki i poprawiają komunikację międzykomórkową.
  • Wykazują działanie przeciwzapalne, co przyczynia się zapobiegania chorobom na tle zapalnym w tym nowotworom, w szczególności raka prostaty i okrężnicy.
  • Poprzez zmniejszenie tzw. stresu oksydacyjnego, nie dopuszczają do uszkodzenia DNA, chroniąc je przed mutacjami.
  • Korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego. Pobudzają wytwarzanie soków żołądkowych, przeciwdziałają nadmiernej fermentacji jelitowej zwalczając wzdęcia. Alkalizują organizm i wyrównują poziom pH.
  • Zawierają pektynę, która wykazuje działanie łagodnie przeczyszczające i moczopędne, a także wpływa na uregulowanie poziomu cholesterolu w sposób naturalny.
  • Zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
  • Poprawiają funkcje poznawcze.
  • Przyspieszają procesy naprawy tkanek, ran i skaleczeń. Działają przeciwstarzeniowo dla skóry i blokują uszkodzenia spowodowane nadmierną ekspozycją na promieniowanie UV.
  • Zwiększają wrażliwość na insulinę. Powoli uwalniają cukier do krwiobiegu, dzięki czemu jego poziom jest bardziej stabilny, co ma ogromne znaczenie w przypadku cukrzycy.
  • Zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia astmy i nadwrażliwości oskrzeli.
  • Jako dobre źródło boru, wzmacniają kości i zapobiegają osteoporozie, a także wspierają budowanie masy mięśniowej.

Składniki:

Sok z jabłek ekologicznych 100%.
Jabłko Bio: NFC - tłoczony, nie z koncentratu, produkt pasteryzowany.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 215 kJ / 51 kcal
Tłuszcz <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 12 g
- w tym cukry 11 g
Białko <0,5 g
Sól <0,01 g

Szczegóły produktu

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-07 Rolnictwo Polska
NFC - nie z koncentratu
Bezpośrednio tłoczony, bez dodatku wody.
Bez GMO
Wszystkie produkty ekologicznie nie zawierają GMO.
Bez glutenu
Wszystkie owoce i warzywa nie zawierają glutenu.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku soli
Zawiera naturalnie występujący sód.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kiszony
Nie.
Kraj pochodzenia surowców ekologicznych
Polska

Opinie (0)

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii