

Oliwa z Oliwek Biancolilla, extra virgin, BIO, Włochy - Alce Nero

Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Oliwa Biancolilla od Alce Nero pochodzi z ekologicznych upraw oliwek z Włoch i charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli, witaminy E i kwasów Omega 9.
Jest doskonałym produktem dla osób dbających o zdrowie układu krwionośnego.
Oliwa z oliwek extra virgin Biancolilla
Ta wspaniała włoska oliwa posiada łagodny smak z delikatnymi nutami kwiatowymi. Wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla, charakteryzuje się wyrazistą owocowością i subtelną pikantnością. To obecność polifenoli kreuje jej profil smakowy i prozdrowotny.
Oliwa o jasnozielonej barwie z żółtymi refleksami. Doskonale łączy się z surowymi i gotowanymi warzywami, ziemniakami, zupami i grillowanymi rybami.
Składniki:
Oliwa z Oliwek Biancolilla 100% z upraw ekologicznych.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna | 3478 kJ / 828 kcal |
Tłuszcz | 92 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 68 g |
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 9,2 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Szczegóły produktu
- Nierafinowany
- Tak.
- Tłoczony na zimno
- Tak.
- Z pierwszego tłoczenia
- Tak.
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- IT-BIO-007 Rolnictwo Włochy
- Kraj pochodzenia:
- Włochy
2 innych produktów w tej samej kategorii:


Opinie (0)