
Aktywne filtry:


Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
Silnie odżywiają i delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność odkrywając Twoje naturalne piękno
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
Olej z pestek granatu wytłoczony z nasion granatowca metodą na zimno jest gęstym olejem o delikatnym smaku. Najcenniejszym, naturalnym związkiem w tym oleju jest kwas punikowy (PA) – to tzw. sprzężony trien kwasu linolenowego CLnA – izomer cis-9, trans-11, cis-13. W przyrodzie występuje siedem rodzajów tego typu kwasów (trienów), a kwas punikowy jest najbardziej charakterystyczny dla granatowca, dlatego jego nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy rośliny (Punica granatum).
Badania nad jego właściwościami trwają od bardzo dawna i dają bardzo obiecujące wyniki. Do tego momentu wykazano, że kwas punikowy:
zmniejsza przyrost masy ciała, otyłość brzuszną oraz ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2 – poprzez aktywację receptorów (PPARγ), które to odgrywają ogromną rolę w procesach zapalnych, wrażliwości tkanek na insulinę oraz w metabolizmie węglowodanów i tłuszczów. Dzięki temu poprawie ulega profil lipidowy na rzecz zwiększenia stężenia frakcji HDL przy równoczesnym zmniejszeniu ilości trójglicerydów w osoczu krwi. Dodatkowo następuje hamowanie receptorów TNF-α, których nadmiernie wydzielanie łączy się z podatnością na alergie, astmę, choroby na tle zapalnym (reumatoidalne zapalenie stawów, łuszczyca, zapalenia jelita), a także łączone są z chorobami autoimmunologicznymi oraz nowotworowymi. Wpływa również na zmniejszenie magazynowania lipidów w tkance tłuszczowej;
zmniejsza ryzyko wystąpienia raka piersi – hamuje rozrastanie się komórek raka gruczołu piersiowego. Wywołuje apoptozę (zaprogramowana śmierć) komórek nowotworowych;
hamuje rozwój raka jelita grubego – wykazuje niezwykle obiecujące działanie zmniejszające ilość zachorowań oraz mniejszą ilość guzów w badaniu na szczurach w porównaniu z grupą kontrolną. Uzyskane wyniki badań dowodzą, że olej z nasion granatowca jest naturalnym składnikiem działającym prewencyjnie na komórki raka jelita grubego;
hamuje wzrost i inwazyjność komórek raka prostaty – zmniejsza przeżywalność komórek raka prostaty oraz wykazuje działanie wybiórcze – tylko na chore komórki nie uszkadzając zdrowych komórek nabłonka;
dowiedziono, że uzupełnienie diety olejem z granatu wpływa ochronnie na czerwone krwinki, chroniąc je przed utlenianiem oraz stanem zapalnym.
Olej z granatu to poza cennymi kwasami tłuszczowymi także skarbnica flawonoidów (zawiera ich więcej niż zielona herbata). Taka ilość antyoksydacyjnych substancji jest pomocna we wspomaganiu organizmu podczas zmniejszonej odporności i w chorobach na tle zapalnym.
Chroni przed otyłością i insulinoopornością (cukrzyca).
Działa protekcyjnie na serce i układ krążenia.
Wykazuje działanie ochronne dla układu trawiennego poprzez hamowanie stanów zapalnych.
Zmniejsza ryzyko wystąpienia raka piersi, jelita grubego oraz prostaty.
Zmniejsza szybkość ubytku masy kostnej, co ma niebagatelne znaczenia dla osób narażonych na osteoporozę.
Ciekawostką jest fakt, że owoce granatu ze względu na dużą ilość nasion uznane zostały za symbol płodności i stosowano je (Hipkroates) w leczeniu niepłodności i łagodzeniu objawów menopauzy.
Olej z pestek granatu do picia należy spożywać na zimno, najlepiej jako dodatek do potraw lub bezpośrednio. Ma delikatny smak i gęstą konsystencję. Konfekcjonowany w szklane ciemne butelki. Sugerowana porcja to 1-2 łyżeczki dziennie.
Olej z granatu zimnotłoczony to świetny produkt, który może mieć również zastosowanie kosmetyczne. Wykorzystując olejek z granatu do twarzy, można liczyć na jego korzystny wpływ na skórę. Wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, ponieważ ze względu na zawartość witamin E i C jest silnym antyoksydantem. Gwarantuje odpowiednie nawilżenie i wygładzenie skóry, dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym. Działanie przeciwzapalne sprawia, że olejek z pestek granatu gwarantuje również ukojenie dla podrażnionej skóry. Znajdująca się w nim witamina E wzmacnia włókna kolagenowe i sprawia, że skóra jest bardziej elastyczna, zmniejsza się widoczność zmarszczek.
Jeśli wybierzesz nasz sklep z naturalnymi olejami i zdrową żywnością, możesz liczyć na liczne oleje spożywcze, które sprzedajemy. Wszystkie produkty pochodzą od sprawdzonych producentów, dlatego niezależnie od tego, czy wybierzesz olej z granatu nierafinowany, olej z pestek dyni, olej z czarnej porzeczki czy olej z czarnuszki, zawsze otrzymasz produkt doskonałej jakości. Dostępna u nas zdrowa żywność to szansa na Twoją zmianę i wejście na drogę zdrowego, naturalnego odżywiania. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!
Bestsellery
Jest 1 produkt.
Aktywne filtry: